De beste koffie voor iedereen

Bij Rast willen we jou zonder veel poespas laten kennismaken met heerlijke koffie en het verhaal dat daarachter schuilgaat. We willen jou als klant graag verbinden met de oorsprong van je kopje koffie. Kiezen voor kwaliteitsvolle koffie is niet alleen een aanwinst voor jezelf, maar ook voor de hele koffiemarkt, de koffietelers en onze toekomst. 

Kwaliteit

We kiezen voor specialty coffee, dit is koffie die door de Specialty Coffee Association op een specifieke manier geproefd wordt en een score krijgt tussen 1 en 100 punten. Alle koffies die 80 punten of meer scoren, mogen specialty coffee genoemd worden. 
Bij Rast kiezen we uitsluitend voor specialty coffee. Het is koffie waar met veel liefde en aandacht voor gezorgd werd en de groene bonen zitten vol potentieel, waar wij als branderij het beste willen uithalen qua smaakbeleving.

Eerlijk

We kiezen voor transparantie in de herkomst van onze bonen. We werken nauw samen met een groene koffie-importeur die regelmatig de plantages bezoekt en meewerkt om de lokale economie te ondersteunen, de kwaliteit van de koffie te verbeteren en te zorgen dat de koffietelers een eerlijke prijs en dus een stabiel inkomen krijgen voor hun werk.
We proberen de keten van onze koffie op deze manier ook zo kort mogelijk te houden. 

Duurzaam

Vers

Wij doen ons best om onze impact op het klimaat zo goed mogelijk te beperken in de branderij. We branden op kleine schaal en zeer regelmatig, zodat onze koffie altijd vers is en er geen verspilling is.

Verpakking

Onze verpakkingen zijn klimaatneutraal.
De leverancier van onze koffieverpakking reduceert de impact van Co2 door te investeren in projecten om het klimaat te beschermen. Zoals een project waarbij er in Kenia en Ethiopië open vuren in de huizen worden vervangen door kookfornuizen, om het traditionele koken op open vuur (wat zeer vervuilend en ongezond is) drastisch te verminderen.
De zakjes bevatten ook geen aluminium binnenzijde, toch blijft de koffie verser dan vers.
Je koffie wordt na het afrekenen verpakt in een handig kraft papieren zakje dat je gemakkelijk kan recycleren.

Natuur

De koffietelers waarmee we samenwerken dragen ook hun steentje bij om vervuiling tegen te gaan en de natuur te beschermen.
Meer gedetailleerde info hierover vind je terug op onze info-sheets bij de koffie die je kocht.